“Aku bukan seorang pendakwah tegar yang mulia hatinya. Aku melakukan dosa dan sedang memohon keampunan dari Dia. Hanya seorang gadis yang mahukan kehidupan yang bahagia. InsyaAllah =)

Sunday, June 03, 2012

study!!!

Hai semua. sekarang aku ngah curi masa aku study untuk wat entry ni jap. pejam celik,pejam celik dah nak final exam semestar 2 dah. sekejap je rasa. macam baru semalam je aku berdebar-debar tunggu result nak masuk U. bila dapat result lak, hampeh liyat xnak masuk plak...kenapa jadi cam2? sebab aku anak manja.

Tapi tengok la sekarang. dah nak abis sem dah pun. cepat btul masa berjalan kan. nape xmerangkak je msti lambat sampai. So, kiranya aku dah dapat sesuaikan diri sorang-sorang tanpa umi dan abah. 


Esok dah start dah final test. aku amik 6 subjet sem ni. tapi yang masuk final juz 4. so, aku kena bertungkus lumus selama 4 ari ni. tak la lama sangat tapi perasaan takut ni rasa macam 4tahun je. over la plak.
  •  4 JUN 2012 : Islamic and asian civilisation 1 (titas)
  •  6 JUN 2012 : Mathematics for management
  •  8 JUN 2012 : Occupational safety and health fundamentals
  • 11 JUN 2012: Principles of management
thiss is I really want!!!!

Memandangkan first paper aku paper yang kena banyak menghafal, aku kena lebih fokus on my study. aku akan berehat sebentar dari berblog and jugak berfacebook. insyallah lepas test aku akan on balik.



ni images kt google yang aku dapat

aku punya lagi comel dengan warna warni hinggakan pening dengan nota aku sendiri.

kenapa mesti colourful?
  1.  Sebab warna leh wat aku cepat ingat.
  2.  Sebab bila aku study, aku akan cepat mengantuk. So,dengan colour kiranya leh la nak cover mata aku yang menjadi kuyu. 
  3. Sebab aku suka bermain dengan warna. 
So, kepada kengkawan sume yang bakal amik final test ni aku nak uacapkan GOOD LUCK kt korang. study hard. ingat tau, apa yang kite buat, kita akan dapat. Ustaz aku selalu cakap camtu. mintak restu dari mak abah dan lecturer sume tau. jangan derhaka kt diorang. restu diorang tu penting. jaga kesihatan dan pemakanan sume untuk elak dari penyakit yang tak diingini.

Dan yang penting lagi, jangan berhenti berusaha. solat dan berdoa bebanyak kt Allah. Sesungguhnya perjuangan dalam menuntut ilmu merupakan salah satu jihad jugak kan. Ok, aku doakan aku berjaya dalam exam nanti.

SEMOGA BERJAYA KAWAN2 SEMUA
 DAN
 JUMPA KORANG BALIK UTK NEXT SEM




p/s: sume pakai jaket fakulti.

to: ally, anis, danny, aeasyah, kamilaini, azuren, syikin, syazwani, fairuz, hasli, fyka, sarah, hazwani, mislina, spurs, ika, nasihah, kuganesh, zura, wam, hidayah, azim, azuazey, fadhil, hafifi, farhan, shahrul, kaizol, yusri, nasrul izwan dan sume umpian yang lain.

myy amieyra

time kasih sebab bace =)


No comments:

Post a Comment