“Aku bukan seorang pendakwah tegar yang mulia hatinya. Aku melakukan dosa dan sedang memohon keampunan dari Dia. Hanya seorang gadis yang mahukan kehidupan yang bahagia. InsyaAllah =)

Monday, November 19, 2012

Mungkin sekejap

Mata dan hati sentiasa ingin berjumpa dengan pemilik tulang rusuknya. itu memang sudah lumrah, fitrah. macam juga kau bukan? dan kau yang hujung sana tu pernah rasa jatuh cinta? pernah rasa ingin disayangi?atau mungkin walau sedikit, kau pernah rasa sukakan seseorang dan sangat ingin kenal dengan dia?

tak pernah? kau mungkin dari golongan manusia yang sangat suci hatinya.dan dapat halang hati dari rasa mencintai. kalau kau tanya aku, jawapan aku,"yup,aku pernah rasa sedemikian."

Dan mungkin ada antara semua ni betul-betul jumpa pasangan masing-masing berbual mesra, berkasih-sayang, bermanja, dan buat apa saja semua sama-sama.dan kau dan si dia macam sudah kenal hati budi masing-masing. kau hampir tahu apa yang dia rasa pada waktu-waktu tertentu, dan mungkin dia juga begitu. kau dan dia terus sama jalinkan hubungan dalam tempoh masa yang lama, mungkin setahun, dua tahun atau bertahun-tahun yang kau mampu jalani. tapi kau perlu tahu "langit tu memang tak kan selalu cerah, tasik pulak tak kan selalu nya bersih" bahkan sungai juga kadang-kadang mampu terhenti, tersejat dan kering. dan aku belum pernah lihat bunga-bunga yang mekar tu masih kekal mekarnya selepas bertahun-tahun. kau dapat tangkap metafora aku?

Kalau lah ada antara kalian yang bersama hingga ke akhir hayat, tahniah aku ucapkan. tapi mungkin ada yang tidak mampu sampai ke tahap tu, sedangkan perancangan kau, dia, mereka sengat hebat. tapi kau jangan lupa, perancangan Allah yang terbaik. kau mungkin sayangkan dia, kau mungkin bersama dengan dia bertahun, dan mungkin sudah ditakdirkan jatuh cinta, tapi ingat kawan, kau belum ditentukan akan melayari bahtera rumah tangga dengan dia.

Dan mungkin juga aku dengan dia turut sama lemas, turut sama jatuh, turut sama rebah, dalam usaha kami untuk mencapai sesuatu yang setaraf dengan "kau dan aku till jannah," :') mungkin aku dan dia tak mampu, atau mungkin kami memang diberi masa untuk kenal hati budi masing-masing dan tapi tidak ditakdirkan bersama. kita tak tahu. kita tak pernah tahu. sedang tiada siapa tahu, dia jodoh aku, atau dia jodoh dia. kau faham, kawan?jodoh itu rahsia, rezeki itu rahsia. tapi dalam rahsia itu perlua ada usaha dan aku, dan aku, dan aku, dan aku akan usaha untuk dia. macam mana pula dengan kau?

Mungkin kau dan aku bukan selamanya. mungkin kau dan aku hanya sementara. mungkin kau dan aku tidak ditakdirkan bersama, dan kita jatuh tersungkur di tengah jalan.menangisi kematian satu perhubungan.

atau,

Mungkin kau dan aku akan bersama, mungkin kau dan aku telah dijodohkan, mungkin kau dan aku akan ketawa menangis berdua, dan kau aku akan membina generasi bersama. mungkin. siapa tahu.dengan usaha kita bersama.. bukan begitu?

dan kau serta dia? macam mana?

Lelaki perlukan wanita, tanpa wanita lelaki lemah. sama seperti permainan catur. permaisuri melindungi raja.

mati disini,jangan diseru dan dibangkitkan lagi. end.

termenung tanpa berfikir

myy amieyra

time kasih sebab bace =)

No comments:

Post a Comment